" /> Упис

Услови за упис

 Почитувани родители поради големата заинтересираност за престој на децата во градинката ЈУДГ на ОЦ„Раде Јовчевски Корчагин‘‘ , неопходно е навреме да резервирате место за упис на Вашето дете. Сите потреби информации за упис на детето во градинка, можете да ги добиете од главната медицинска сестра и раководителот/на установата, секој работен ден во период од 11 - 12 часот во Објект Пинокио(бул.Кочо Рацин бр.24)

.
Почитувани родители,Како една од превентивните мерки од заштита на здравјето и овозможување безконтактна административна услуга на нашата градинка ЈУДГ на О.Ц. „Раде Јовчевски Корчагин“ - Скопје, воведува нова постапка за електронско поднесување барање за  вашето дете :

- Електронски упис (Аплицирање за нови деца во нашата установа)

 - Испис на деца кои се запишани во установата
 - Издавање потврди и други документи поврзани со престој на децата

Барањето треба да го испрати родител/старател на дете на следната е-маил адреса

1. Барање за упис

- Превземете го следното барање, целосно пополнето со потребните точни податоци и скенирано испратете го на горенаведениот е-маил. 
Барање за упис

2. Потребни податоци при поднесување барање за испис (лице за контакт за уписи Педагог Татјана 071/298-428 од 07 :00 -14:00 час)

    - Податоци за дете:
       * Име и презиме
       * Објект и воспитна група во која е запишано детето 

ПОСТАПКА ЗА ИСПИС НА ДЕТЕ
Родителите кои планираат да го отпишат своето дете од градинка се должни истото да го најават еден месец пред исписот. Во тој период потребно е да ги подмират своите обврски кон градинката. Најавувањето за испис на детето се врши електронски на

3. Вид на потврда/за запишано дете (документ)
    

Откако нашата институција ќе го добие барањето, по проверка на податоците и ќе го контактира барателот телефонски или по електронски пат. 

4. Потребни документи доколку сте известени од установата дека  е примено  детето :                                                                         

-  Барање за упис 

- 2 Договори(од установата)

- Потврда од матичниот лекар дека детето е здраво

- Образец пополнет кај матичен педијатар од Досие  (Образецот кој се пополнува од досието на детето)

- Вакцинален статус со задолжителни примени вакцини

- Уплатница(од установата)

-Потврда за 2 родители (потврда /вработен  издадена од институцијата во која е вработен)

             -Самохран родител (потврда /вработен издадена од институцијата во која е вработен)

-Досие на детето  испринтано  (пополнето на стр.1,2,3,4) во  бела папка.

Овразец досие/преземи:

Досие на дете

Правилник - Утврдување на критериуми за прием на деца

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk