Податоци за Патронот на установата

Патронот на установата е млад револуционер, патриот, борец за слободата на Македонија од втората светска војна. По подмолно предавство е убиен од страна на бугарските фашисти, во Маџар Маало 1943 година на свои 22 години. Прогласен е за народен херој и неговата биста се наоѓа во Алејата на великаните на градските гробиштата во Бутел - Скопје.

 

Мисија на градинката


Промовирање на сестрана, креативна и продуктивна личност, развивање на свест за хуманистички и естетски вредности, преку користење на современ воспитно-образовен процес, продолжувајќи ја повеќе децениската традиција.

 

Раководниот, воспитно - образовниот и другиот кадар  


Со градинката раководи  ВД..Директор Анита Николиќ.
Во установата работат  лиценцирани воспитувачи со високо образование, педагошко-медицински сестри и лиценцирани негувателки со соодветно образование, стручни работници и  соработници, сметководство, централна и две помошни кујни, магационер, хаусмајстор, возач и градинар.   
Етички кодекс - на влезот од секој објект поставен е етички кодекс, наменет за вработените, децата и родителите. 

Податоци за Патронот на установата
Патронот на установата е млад револуционер, патриот, борец за слободата на Македонија од втората светска војна. По подмолно предавство е убиен од страна на бугарските фашисти, во Маџар Маало 1943 година на свои 22 години. Прогласен е за народен херој и неговата биста се наоѓа во Алејата на великаните на градските гробиштата во Бутел-Скопје.

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk