" /> Новогодишна приказна (2-3 год група Смешко)

Стандарди:Детето може да слуша и да разбира говорен јазик.Детето може да воспостави контрола на дланките и прстите.

Цел:Да се оспособува за слушање и разбирање приказни кои ги чита возрасниот или емитувани на радио или телевизија.Да се развива способност за користење на палец и показалец за кокретна цел.

Тек на активноста :денешната активност ќе ја започнеме најнапред со следење на новогодишната представа/Дедо Мраз и веселата дружина,потоа со разновидни материјали ќе изработуваме (лампиони,Дедо Мраз....)

Материјали и средства за реализација: новогодишна елка,лампиони,апликации новогодишни,картон,лепак,темперни бои.

Линк од театарска претстава:

Наши вредни другарчиња:

272723348 422552206222411 5717258696221231735 n

248168023 3226942570926166 6017143858842843302 n

272838010 1124643744950160 8532643814879076950 n

272853943 482351559994172 3480272615508762620 n

248080155 443384923961937 1183375978086755146 n

248168023 1111083019717138 6279398724284732234 n

272175252 1329435500802380 7420938336547229342 n

272197236 642267387087139 8193740590736896099 n

272697213 1013230629305000 1836581779079248398 n

272753298 2208465195970897 6030002701576135999 n

 

Воспитувач :Снежана Јакимовска

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk