" /> Птиците во зима (група 2-3 год/Смешко)

Стандарди:Детето може да научи нови работи и да стекне нови искуства.детето ги набљудува и опишува карактеристиките на живиот свет

Цел:Да се потикнува интересот на детето за откривање нови нешта во однос на оние оние кои веќе се познати.Да му се овозможи на детето стекнување на поими  и претстави за ѓивотинскиот свет од блиската околина.

Тек на активност:Денешната активност ќе ја реализираме со опис на врапчето и неговиот изглед по дидактички фотографии.Потоа ќе изработуваме куќичка на врапчо од картон.....

Материјали и средства за реализација:дидактички фотографии,картон,лепак,темперна боја,ножици....

Наши вредни другарчиња:

272851314 652895256162390 5342597771083572336 n

272190719 458015175974484 3018335551435782324 n

255174966 3113594025562329 7457841677639911535 n

248182131 1029706920919866 8939598431520187255 n

247492639 1679325632401887 2934975685935022445 n

Воспитувач:Снежана Јакимовска

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk