" /> Трите прасиња(група 2-3 год /Смешко )

Стандарди :Детето може да слуша и разбира говорен јазик.Детето покажува истрајност во преземените активности

Цел :Да се развива самостојноста на детето за говорно изразување во кокретни ситуации.Да се потикнува детето самостојно и целосно да изведува секојдневни активности.

Текот на активноста: Денешната активност ја реализираме со  читање на приказната "Волкот и трите прасиња" потоа ќе ги изработуваме куќичките на прасињата ....

Материјали и средства: Сликовница,кукли ,дрцени боички,гињол кукли,сено,маскота волк.....

Наши вредни другарчиња:

272813749 355372736412046 4438267862631674022 n

272202777 759965805395557 1660923365027457737 n

272750592 891879044834741 2178086864023545508 n

272817008 992904827964707 3470867883767991588 n

272182911 359212139040207 6881014527991681389 n

Воспитувач :Снежана Јакимовска

 

 

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk