" /> Низа од предмети 10.12.2020

 

Стандарди:Детето демонстрира интерес за класификација исеријација.Детето демонстрира интерес за учество во разни форми на визуелна креативност

 

Цели:Формирање и продлабочување на поимите за мали и големи предмети и појави.Поттикнување на способностите за групирање напредмети и воочување на големи и мали предмети

 

Тек на активноста:Користете материјали кои ги имате дома во различни големини(чинии,играчки,книги и сл.)и насочете го детето да си играат со нив подредувајќи ги од најмало кон најголемо и обратно. Прашајте прашања од типот кое е најголемо, кое е најмало, најдебело највисоко и обратно. Покажете му на детето нов предмет и прашајте го каде може да се вклопи во низата.

 

ane 1 nizi ane 2 nizi

Потребни материјали и средства за реализација : чашки, чинии, сл.

 

Воспитувач :Анета Димковска

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk