" /> Празнуваме се радуваме 09.12.2020

Стандарди:Детето може да социјални вештини во интерекција со возрасни лица.Детето може да го збогати својот речник и да покаже напредок во правилниот говор.

Цел :Да се развива почит кон семејните,локалните и државните празници.Да се развива во континуитет функцијата на говорниот апарат.

Тек на активност:Активноста ја започнуваме најнапред со разговор за значението на празникот по дидактичка слика од Супер Смешка ќе разговараме за Св.Климент Охридски .Потоа ќе ја меморираме стихотворбата активноста можеме да ја продолжиме со пишување на своето име или првата буква од името .Уживајте и празнувајте

kliment i naum

Материјали и средства за реализација:Дидактички фотографии/Супер смешка,листови со контура букви,фломастери.

Воспитувач :Андријана Арсова

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk