" /> Пајче 04.12.2020

Стандарди:Детето може да слуша и да разбира говорен јазикДетето семонстрира интерес за усчество во разно форми на визуелна креативност.

Цел:Да се оспособува за раскажување на соптсвено искуство или доживување.Да се потикне интересот кон моделирање на посложени форми на предмети ,животни,човекот.

Тек на активноста:Денешната активност ќе биде најнапред со гледање на приказната /Грдото пајче со децата разговарајте за вредностите и поуката од приказната како тие ја доживуваат  , потоа ќе  изработуваме на пиле во прилог ви доставуваме пример од нашите вредни другарчиња и потребни материјали.Уживајте....

Материјали и средства за реализација:лепак,листови во боја,ножици

Линк од приказната 

Наши вредни другарчиња:

pile caci 1pile caci 2 pile caci 4

Воспитувач :Славица Ристевска

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk