" /> Есенка 02.12.2020

Стандарди:Детето демонстрира способност за класификација и серијација

Цел:Да се развуваат способности за класификација и серијација според боја форма,големина ,вид,род.

Тек на активноста:Активноста ќе ја започнеме со прошетка во нашата блиска околина заедно со вашите деца соберете листови кои се паднати потоа класифицирајте ги по боја ,форма,големина потоа од тие листови во својот дом на лист со контура ќе лепиме листови и ќе ја облечеме Есенка ....во прилог ви даваме пример  од нашите вредни другарчиња ....

Материјали и средства за реализација :лист со контура,листови во разни бои,лепак.

Наши вредни другарчиња:

ane esenka 1

Воспитувач :Андријана Арсова

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk