" /> Од зелена трева до бело млеко (Домашни животни)27.11.2020

ovca maja 1

Цел: Значењето на млекото и млечните производи

Тек на активноста:Пред детето во неколку чаши ставете млеко.Разговарајте за бојата на мелкото и неговиот вкус. Во друга чаша ставете јогурт и направете разлика Укажете на важноста на млекото за растењето и развојот на децата.Потоа понудете листови на кои има претставено разни животни  направете множество од домашни животни кои даваат млеко . Во продолжение сликајте и цртајте животни кои даваат мелко (крава ,овца, коза).Ние во прилог ќе ви доставиме изработки и примери од нашите вредни другарчиња ....Уживајте со вашето дете ...

Материјали и средства за реализација:памук,листови со контура,сложувалка,ножици,лепак.

Наши вредни другарчиња:

ovca maja 2 ovca maja 3 

ovca maja 4

Ane ovca 1

ane ovca 2

ovca maja 5

Воспитувач :Маја Цоканова

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk